Zoek je een burn-out coach?

Heb je een burn-out coach nodig? Kom je er zelf even niet meer uit? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Onder de categorie burn-out coach vind je precies die coach die jij op dit moment nodig hebt.

Wat is een burn-out coach?

Wat is een burn-out coach eigenlijk precies? En wat kunnen deze mensen voor je betekenen? Ben jij helemaal vastgelopen en is er zelfs vastgesteld dat je te maken hebt met een burn-out? Kan een coach dan nog wel iets voor je betekenen of is het vooral nodig om rust te nemen? Natuurlijk is rust houden belangrijk, maar dat is niet het enige. Uiteraard zijn er oorzaken waarom je burn-out bent geraakt. De coach kijkt daarom samen met jou naar de zaken die jou stress en spanning opleveren. Ben je straks herstelt, dan kun je voortaan spanningssignalen op tijd herkennen en erop anticiperen. Het is belangrijk dat je na de genezing op tijd je balans kunt herstellen, zodat je niet weer ziek wordt.

Hoe raak je burn-out?

Er kunnen allerlei oorzaken zijn waarom mensen opgebrand raken. Wellicht heb je moeilijke dingen meegemaakt. Denk dan aan een scheiding, het verliezen van je baan of het verlies van een geliefde. Als je daarnaast snel veel spanning opbouwt, ligt een burn-out al gauw op de loer. Vooral wanneer het je niet meer lukt om goed te ontspannen en de balans te herstellen. Je merkt dan op een bepaald moment dat je niet goed meer uitrust. Ook slaap je slecht en je hebt concentratieproblemen. Misschien reageer je ook kortaf en wellicht ga je zelfs te veel drinken of roken. Soms treden er daarnaast lichamelijke klachten op zoals maagpijn, hoofdpijn en spierpijn. Negeer je zulke signalen te lang, dan kun je een burn-out oplopen. Gelukkig is er hulp mogelijk. Een burn-out coach kan in deze situatie veel voor je betekenen.

Wat doet een burn-out coach?

Een professionele burn-out coach adviseert en begeleidt je om in balans te blijven. Of als die balans helemaal zoek is, dan helpt de coach je om deze weer te vinden. Dit doen jullie onder meer door op tijd stresssignalen te herkennen. Dat is altijd de eerste stap, dat je deze signalen gaat herkennen. Vervolgens kijk je samen met de coach naar acties die je op dat moment gaat ondernemen om de stress weer de baas te worden. Samen kijken jullie ook naar die dingen die jou energie geven. En juist ook naar de dingen die je veel energie kosten. Verder kijkt de coach naar patronen in je leven die voor veel stress zorgen. Dat kan in je priv├ęsituatie, maar ook in je werksituatie zijn. Misschien wist je zelf helemaal niet hoe groot ook de rol van gedachten en gevoelens zijn in het ontstaan van stress. En niet te vergeten je eigen persoonlijkheid. Misschien ben jij heel perfectionistisch. Dan is de kans op een burn-out direct een stukje groter. Al deze dingen neemt een professional mee tijdens de coaching.

Tools en technieken om spanning te bestrijden

Tijdens de coaching praten jullie veel. Maar dat is niet het enige. Je krijgt ook praktische tools, tips en technieken mee om spanning en stress te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Of door meer te bewegen en te sporten. En zeker ook door in je vrije tijd leuke dingen te doen. Het kan maar zo zijn dat je dat nooit deed. Dat je jezelf daar gewoonweg de tijd niet voor gunde. Ook is er aandacht voor gezond eten en een goede nachtrust. Heb jij behoefte aan een persoonlijke coach? Zoek nu naar je coach!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.